Thursday, 12 October 2017

Apa Itu Detox Dan Keperluannya Pada Tubuh Manusia

Detox atau Detoksifikasi adalah merupakan suatu proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk ke dalam badan kita dalam jangka masa yang lama. Detox merupakan proses penyingkiran bahan Toksik atau buangan dari tubuh badan manusia.
Badan manusia mempunyai sistem Detox sendiri iaitu Hati, Usus dan Ginjal. Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses Detox semulajadi. 

Detox dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman Usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem Buah Pinggang kita berjalan dengan lancar.
Berikut Adalah Sumber Sayur-sayuran dan Buah-buahan Yang Penting Untuk Proses Detox:
Minuman: Organik Green Tea (T'detoxi).
Sayur: Celery, Kobis Ungu, Brokoli, Salad, Tomato, Lobak.
Buah: Epal Hijau, Nenas, Pear dan Lemon/Oren.

Nasihat Pakar
Bagi anda yang berminat untuk melakukan diet Detox ini adalah penting untuk mengambil air pada quantiti yang tinggi, memakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Anda juga digalakkan mengambil produk bijirin, disamping memperbanyakkan memakan Kobis, Brokoli dan Sayuran yang mengandungi banyak unsur Sulfur yang baik untuk Hati. 
(Testimoni Kurus Dalam 7 Hari Hanya Amal T'detoxi)
Toksin:
Apa itu Toksin? Toksin adalah bahan buangan beracun dalam tubuh kita. Adalah mustahil bagi kita untuk mengelakkan daripada toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja samaada dalam udara yang kita sedut, makanan dan minuman yang kita ambil. Anda juga terdedah kepada Toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan oleh tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang.

Tanda-Tanda Toksin Berlebihan Dalam Badan:
  • Sering Letih, Kurang Bertenaga, Sakit Kepala, Mulut Berbau, Badan Berbau.
  • Insomnia (Masalah Sukar Tidur), Mata Gelap, Mata Merah.
  • Daya Ingatan dan Tumpuan Yang Lemah dan Rasa Cemas.
  • Alahan, Masalah Sinus, Sistem Imun Yang Lemah.
  • Masalah Sistem Pencernaan Seperti Sembelit dan Kembung Perut.
  • Masalah Sendi dan Otot.
  • Masalah Kulit Kering, Kedut Serta Kusam.
  • Selulit, Perut Buncit, Kenaikan Berat Badan (Gemuk). 
Note:
Bagi Anda Yang Bercadang Menurunkan Berat Badan, Adalah Lebih Baik Anda Melalui Proses Detox Dahulu Bagi Mengeluarkan Segala Toksin Didalam Badan Bagi Memudahkan Penyerapan Nutrisi dan Vitamin Penting!.

Adalah dicadangkan untuk anda mengambil T'detoxi yang terbukti baik untuk penghadaman dan penyerapan nutrisi pada usus anda. 
Bila segala Toksin didalam badan telah dikeluarkan, anda boleh mengambil produk-produk pembakar lemak bagi menurunkan berat badan yang ada dipasaran!.

Disamping perbanyakkan minum air pada quantiti yang tinggi serta kerap melakukan senaman ringan!.
Berminat?
Taip: "Detox"
Taip: "Detox"
Taip: "Detox"
SMS/WhatsApp:+60122873723
Web Rasmi: www.SICODEK.com


Anda Juga Mungkin Berminat: